Свържете се с нас: +359 2 852 57 07  office@trainingacademy.bg
Абонамент

„Фокусът. Тайният двигател на изключителните постижения“ от Даниъл Голман е книга, която съчетава последни открития в областта на психологията и най-нови практически изследвания, за да докаже, че разликата между посредствените и високите резултати се дължи на осъзнатото и целенасочено внимание, което човек отделя на своята дейност.

В продължение на повече от 20 години Даниъл Голман изследва човешкото поведение и е основоположник на идеите за емоционална интелигентност, както и други значими идеи.

В книгата „Фокусът. Тайният двигател на изключителните постижения“ Голман разглежда науката на вниманието и представя важни факти и закономерности на тази слабо забележима човешка особеност. Оказва се, че вниманието, или казано с други думи фокусът на мисленето и действията, са сила, способна да промени живота в значителна степен.

Според Даниъл Голман вниманието е като мускул, който се тренира. Ако не се тренира добре, то отслабва, а ако се тренира правилно, то се увеличава. В съвременната епоха, в която живеем, вниманието лесно се губи, тъй като съществуват безброй много фактори, които го отвличат. Във „Фокусът. Тайният двигател на изключителните постижения“ Голман аргументира тезата си, че днес повече от всякога следва да тренираме и изострим фокуса си, за да сме успешни в нашите начинания.

Според Голман човек следва да развива едновременно три разновидности на своето внимание, за да бъде успешен в своята сфера. Голман показва защо е важно да се обръща внимание както на вътрешното, така и на външното внимание и привежда доказателства от областта на спорта, образованието, бизнеса и изкуствата.

Успешните хора според Голман тренират вниманието си чрез различни практики, които Голман нарича „Умни практики“ – медитация, фокусирана подготовка, позитивни емоции и др. Подобни практики помагат на човек да подобрява определени свои полезни навици, да развива нови ключови умения и да поддържа състояние на висока ефективност и постижения.

„Фокусът. Тайният двигател на изключителните постижения“ не представя конкретни техники за подобряване на фокуса, а по-скоро представя и свързва в едно интересни и полезни открития и факти, свързани с фокуса. Без претенцията да предлага революционни нови открития и подходи, тя е полезно допълнение към останалите книги на Даниъл Голман.

ВОДЕЩ НА СЪБИТИЕТО

Васил Симеонов е тренер и обучител с вече над 7 години опит в сферата на преподаването, развитието на лични умения и тренинги свързани с когнитивните и умствени способности.

Създател е на 4 цялостни програми за лична ефективност и съавтор на още 5 тренинга свързани с развиването и употребата на резервните капацитети на мозъка, себеизразяването и креативността.

Съдържание на обучението

“ФОКУСЪТ” от Даниъл Голман 00:07:00

Отзиви за обучението

N.A

отзива
  • 5 звезди0
  • 4 звезди0
  • 3 звезди0
  • 2 звезди0
  • 1 звезди0

Няма намерени отзиви за това обучение

ВКЛЮЧИ СЕ СЕГА
  • БЕЗПЛАТНО
  • 1 седмица, 3 дни
11 ЗАПИСАНИ
Training Academy

Вдъхновяващ бизнес | Щастлив живот | Пълноценни отношения

Училището, в което най-вдъхновящите тренери за личностно и бизнес развитие обучават хиляди хора да бъдат успешни и щастливи!

При нас ще откриете вдъхновяващи бизнес и корпоративни тренинги, коучинг и личностно консултиране.

НУЖДА ОТ СЪДЕЙСТВИЕ

Въпроси относно ОНЛАЙН курсове и всичко свързано с онлайн платформата: 
Телефон: +359/876 499 414
Email: online@trainingacademy.bg

Въпроси относно провеждане фирмен или корпоративен тренинг
Телефон: +359/876-68-76-79
Email: corporate@trainingacademy.bg

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНТАКТ:

Адрес: гр. София, бул. „Витоша“ 19, ет. 3
Телефон: +(02) 852 57 07
Работно време: Понеделник – Петък от 9.30 до 17.30 часа
Email: office@trainingacademy.bg

 

Карта